Aktivistnätverket

Ikon/symbol för Aktivistnätverket. Mörkt lila teckning. Tre figurer i en klunga, på varje figur ett vitt hjärta.

Vi behöver bli många som har modet och verktygen att jobba för en jämlik värld, mot diskriminering. Vi behöver bli fler som kämpar tillsammans. För att inspirera och förenkla för den som vill alliera sig i någon annans kamp, men som inte vet hur, driver Make Equal det treåriga Arvsfondsprojektet Allierad.

I aktivistnätverket samlas personer i åldern 18-25 år som är engagerade i samhällsfrågor, vill motarbeta förtryck och bli allierade aktivister. Personer som vill vara med och skapa förändring och använda sina privilegier för att synliggöra och motarbeta orättvisor.


Allierads aktivistnätverk på utbildningsdag

Tio personer av bland annat Make Equals praktikanter, projektmedarbetaren Yousef och några aktivister från nätverket, uppställda för ett gruppfotografi.

En lördag i mars träffades våra aktivister för första gången för en heldag om normkritik, intersektionalitet, diskriminering, tolkningsföreträde och alliering. Detta var den första fysiska träffen, då aktivisterna tidigare endast diskuterat digitalt, med utgångspunkt från övningsuppgifter och diskussionsfrågor om att vara allierad. 

Ett fokusområde under dagen var mantrat Good Enough. Samtidigt som vi vill förändra världen är det viktigt att komma ihåg att vår energi och kamp för mer jämlikhet kommer behövs länge, inte bara just nu. Aktivisten Lina, påminde oss alla om krönikan ”Saker jag skiter i för att inte bränna ut” skriven av vår grundare Ida Östensson, och hur även de aktivister som syns mest medialt inte gör och orkar allt. En nog så viktig tanke att ta med från utbildningsdagen. 


Allierad av Make Equal
För att din kamp är min kamp

Platta med mörklila bakgrund. Mot en ljusturkos oval text i mörklila "Allierad av Make Equal", under ovalen ljusturkos text mot den mörklila plattan "För att din kamp är min kamp".