Allierad i Almedalen

#allierad i Almedalen Ljusturkos bakgrund, Allierads logga med två knutna nävar som bildar ett hjärta i mörkt lila, samt texten #allierad i Almedalen

“2017 fick Nordiska motståndsrörelsen tillåtelse att närvara under Almedalsveckan. Förra året fick de dessutom – i allra sista stund – tillstånd att varje dag stå precis utanför våra lokaler, hela dagarna – hela veckan. Det har haft direkta konsekvenser. Vi kommer inte att vara på plats i år. Det betyder att våra röster tystas. Make Equal söker nu efter fler personer och organisationer vars röster tystas på grund av den här utvecklingen. Skicka in ett klipp på 1 minut – med vad ni hade velat lyfta om ni hade varit i Almedalen.” – Sandra Thea Ehne, förbundsordförande RFSL.

Vi på Make Equal kommer under Årets Almedalsvecka uppmuntra alla arrangörer och panelister att alliera sig med dom av oss som ej kan vara på plats – genom att skapa plats för dessa röster. RFSL är en av dessa, men vi vet att det finns fler organisationer och personer vars röster tystas. 

Nu söker vi efter er. Skicka in ett klipp på 1 minut till kristina@makeequal.se & ida@makeequal.se (tips: använd www.sprend.com för att skicka stora filer) senast den 24 juni – så kommer vi att göra allt för att din röst, dina tankar och perspektiv får höras även om du inte kan vara där rent fysiskt. 

Publicerat 2019-06-20