Allierad skolkompis

Foto på Jonatan som håller upp ett smycke med Allierads symbol på – två knutna nävar formade till ett hjärta, liten formgiven rund ring med samma symbol samt bård med texten “Allieringslöftet”.
Allierad skolkompis – Jonatan Lamy

Hösten 2019 slöt Josef Jaweds skolkompisar upp bakom honom när han fick ännu ett utvisningsbeslut trots att han bott fyra år i Sverige och byggt upp ett liv här. Hans skolkompisar samlade ihop över 50 000 kronor för att kunna ta hjälp och överklaga beslutet. Vi är stolta över att presentera en av initiativtagarna till insamlingen – Jonatan Lamy – som dagens ambassadör för ALLIERINGSLÖFTET!

Jonatan lovar att som skolkompis fortsätta alliera sig med de som utsätts för förtryck eller diskriminering. Till exempel genom att säga ifrån om någon drar sexistiska, rasistiska eller på annat sätt kränkande skämt. Det kan man göra genom att förklara vad som är kränkande, låta bli att skratta med, fråga den som drog skämtet vad det var som var roligt eller prata med sin lärare eller någon annan ur skolans personal. Få fler tips här om hur du kan alliera dig i skolan.

Alliera dig du också!

Publicerat 2020-05-27